В суботу, 16 березня,  КО «Київзеленбуд», видавництво «Юридична практика» спільно з меценатами висадили 30 тополь на бульварі Тараса Шевченка.

Сорт тополі походить з Північної Італії та не викликає алергічної реакції. Дерево швидкозростаюче з добре розвиненою кореневою системою і, що важливо, – стійке до міських умов.

“Дякуємо меценатам та небайдужим жителям столиці, які долучаються до озеленення Києва. Сьогодні така кооперація дуже важлива для міста»,  –  зазначив генеральний директор КО «Київзеленбуд» Юрій Бахмат.

Видання «Юридична практика» спільно з партнерами уже чотири роки, у річницю свого заснування, долучаються до озеленення столиці.

«Добрі справи повинні ставати непорушними традиціями. Тож юридична спільнота, під егідою «Юридичної практики» та за підтримки комунального об’єднання  «Київзеленбуд», продовжує робити свій внесок в озеленення нашого міста, дарувати Києву нові дерева», – додав шеф-редактор видавництва «Юридична практика» Рустам Колесник.

Нагадаємо, завдяки підтримці меценатів минулого року в столиці висадили майже 400 дерев, близько тисячі кущів і злакових рослин.


Сьогодні, у рамках проєкту «Post War Greening» КО «Київзеленбуд» та ТОВ «Октава Капітал» підписали Меморандум щодо озеленення територій у столиці, пошкоджених внаслідок військових дій. За словами генерального директора КО «Київзеленбуд» Юрія Бахмата, це дасть можливість місту безоплатно отримувати рослини для озеленення локацій, які потребують відновлення.

«Сьогодні, у такий складний час, ми дякуємо меценатам за підтримку зелених зон столиці. Разом ми продовжуємо озеленювати парки та сквери Києва. Кількість, види рослин та локації висадження будемо обирати спільно із партнерами та громадськістю», – підкреслив Юрій Бахмат.

Як зазначила СЕО  «Октава Капітал» Тетяна Андріанова, це буде консолідація взаємних зусиль, спрямованих не лише на відновлення парків та скверів міста, а й на збереження екосистеми Києва.
«Post War Greening – проєкт не просто про відновлення зелених зон та екології у Києві, це про наше майбутнє та майбутнє наших дітей. Адже ми не повинні зволікати, і вже зараз потрібно відновлювати те, що знищено окупантами», – додала Тетяна Андріанова.

Співпраця між КО «Київзеленбуд» та ТОВ «Октава Капітал» триватиме до кінця року з можливістю продовжити дію Меморандуму на 2025 рік.


У 2023 році працівники комунальних підприємств, що входять до складу КО «Київзеленбуд» висадили понад 8 тисяч дерев у парках та скверах столиці та 320 тисяч сіянців у міських лісах. Про це зазначив генеральний директор КО «Київзеленбуд» Юрій Бахмат.

«Попри усі виклики та труднощі нинішніх реалій, ми і надалі працюємо над чистотою та озелененням Києва. Торік працівники наших комунальних підприємств висадили понад 8 тисяч дерев. Основна частина з них – листяні породи. У міських лісах висадили більше 320 тисяч сіянців сосни та заліснили 13,5 га територій, в тому числі й ті, які постраждали внаслідок ракетних атак. Також висадили у парках та скверах близько 80 тисяч кущів та 6.5 мільйона квітів, майже третинах з яких  – багаторічники», – зазначив Юрій Бахмат.

У рамках озеленення столиці протягом 2023 року було видалено омелу з крон 5513 дерев.

Також протягом минулого року працівниками комунальних підприємств було ліквідовано 310 стихійних сміттєзвалищ у зелених зонах столиці та ліквідовано 66 випадків загорянь площею 5,62 га у міських лісах.


У Києві розпочалася весняна кампанія з озеленення парків та скверів столиці. Зокрема, сьогодні, 5 березня, у Солом’янському ландшафтному парку висадили 70 дерев та 120 кущів. Про це повідомив директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний.

«Традиційно о цій порі наші комунальні підприємства по утриманню зелених насаджень розпочинають озеленення столиці. У Солом’янському ландшафтному парку сьогодні висадили по кілька десятків кленів, липи, сосни, каштанів, а також 70 кущів бузку та 50 дерену як живої огорожі. Впродовж весни плануємо висадити тут ще додатково 60 дерев», – зазначив Олександр Возний.

В тому числі озеленили зони, які були уражені небезпечним шкідником – вузькозлаткою ясеневою смарагдовою. Обираючи рослини для висадки, перевага надавалася сортам, для яких златка не становить загрози.

За словами генерального директора КО «Київзеленбуд» Юрія Бахмата, роботи з озеленення розпочалися у всіх районах міста Києва. Перевага надається стійким до міських умов породам дерев та кущів, а також багаторічним квітам та декоративним злакам.

Також Юрій Бахмат нагадав, що минулого року працівники комунальних підприємств, що входять до складу КО «Київзеленбуд», висадили у міських парках, скверах та на бульварах понад 8 тисяч дерев, майже 80 тисяч кущів та 6,5 мільйонів квітів.


Комунальні підприємства, що входять до складу КО «Київзеленбуд», розпочинають активну підготовку дерев та кущів до весняного висаджування у парках та скверах столиці.

За словами працівників, зараз рослини перебувають у стані спокою, і це ідеальний час для того, щоб правильно викопати і пересадити дерево з розсадника у парк.

«Технічно все дуже просто. Спеціальна техніка, яка за формою нагадує тюльпан, пронизує ґрунт навколо стовбура дерева  на відставні 90-100 сантиметрів і в глибину близько 80 сантиметрів.  Дістаємо з ґрунту дерево разом з комом землі, обмотуємо мішковиною і затягуємо сіткою з необхідним діаметром. І все – наше дерево готово для подальшого висаджування у парках та скверах міста,  – розповідає працівниця комунального підприємства по утриманню зелених насаджень Солом’янського району Алла Ігнаткіна.

Щодо кущів – технологія аналогічна. Єдине, працівники комунальних підприємств можуть викопувати їх і вручу, якщо дозволяє розмір рослини, зазначає Алла Ігнаткіна.

Підготовка рослин до весняного висаджування у зелених зонах столиці триває у всіх районах Києва.


Озеленювачі комунальних підприємств, що входять до складу КО «Київзеленбуд»,  розпочали підготовку рослин у парках та скверах столиці до весняно-літнього сезону.

«Перший етап – підготовка багаторічних декоративних злаків. Міскантусам, війникам, молінії, пенісетумам слід обрізати верхню частину, залишивши буквально 5-8 сантиметрів, щоб новому листю  та суцвіттю було куди розвиватись і рости»,  – розповідає майстриня дільниці КП УЗН Шевченківського району Ірина Мороз.

За її словами, формувати кущі потрібно також у гортензій, троянд, бирючини, таволги, будлеї, дерену, форзиції та інших декоративних рослин. 

«Все для того, аби уже за кілька тижнів гості та жителі столиці могли милуватися різнобарв’ям рослин у наших міських парках», – додає Ірина Мороз.

Разом з тим працівники комунальних підприємств прибирають у зелених зонах столиці та готують клумби до висадження нових рослин.



Працівники комунальних підприємств, що входять до складу КО “Київзеленбуд”, розпочали підготовку до весняного сезону: висівають, розмножують та розсаджують квіти в оранжереях. 
Усе про процес вирощування квітів у Києві: від насінини до повноцінної рослини – начальниця відділу ландшафтного дизайну КО «Київзеленбуд» Марія Вольська.
 


А ви уже бачили нові артоб’єкти в Голосіївському парку імені Максима Рильського? Пропонуємо віртуальну екскурсію. А ще краще – приходьте в парк на прогулянки.

1 2 3 95